Yoghurtbrood

Yoghurtbrood kha

Yoghurtbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram griekse yoghurt
  • 6 eieren
  • 100 gram sesamzaad
  • 75 gram gebroken lijnzaad
  • 75 gram zonnebloempitten fijngemalen
  • 75 gram roomboter
  • 2 flinke theelepels bakpoeder
  • 1 kleine theelepel zout

Instructies

  • Maal de zonnebloempitten fijn met de keukenmachine totdat je fijn meel krijgt
  • smelt de roomboter langzaam in een steelpannetje
  • neem ondertussen een beslagkom en meng alle ingrediënten door elkaar met een garde
  • Als de boter gesmolten is meng je de boter samen met de overige ingrediënten door elkaar
  • neem een bakblik van 28 cm en vet dit in met een beetje roomboter of olijfolie, doe vervolgens het deeg erin
  • Zet de oven op 180 graden en bak het brood in 50 minuten bruin , bedek het daarna met aluminiumfolie en laat nog 40 minuten gaar worden. Dit is omdat het mogelijk anders verbrand
  • Direct nadat je het uit de oven hebt gehaald ,haal je het brood uit het bakblik, dek af met aluminiumfolie of doe het in een broodzak. Je kunt het brood een week bewaren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm