Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5½ blaadjes gelatine
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g Griekse yoghurt
- 6 eetlepels honing
- 1 eiwit
- 1½ eetlepel sinaasappelsap
- 125 gram aardbeien schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 4 toefjes munt
Instructies
- Week de gelatineblaadjes in ruim koud water volgens de instructies op de verpakking.
- Breng 2 eetlepels water aan de kook en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een mengkom.
- Roer de Griekse yoghurt met 3 eetlepels honing los en schenk hier al roerend het gelatinemengsel bij.
- Klop het eiwit stijf in een schone mengkom.
- Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom en het opgeklopte eiwit door het yoghurtmengsel tot alles goed gemengd is.
- Verdeel het mengsel over 4 kleine puddingvormpjes die je eerst met koud water hebt omgespoeld.
- Laat de puddingvormpjes in de koelkast minimaal 2½ uur opstijven.
- Verwarm de resterende honing met het sinaasappelsap in een steelpan.
- Voeg de aardbeien toe en laat de compote afkoelen.
- Stort de yoghurtpuddinkjes elk op een bordje en schep de aardbeiencompote eroverheen.
- Garneer elk bordje met een toefje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke yoghurtpudding kan ook worden geserveerd met vers fruit naar keuze, zoals frambozen, bosbessen of perziken.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 25 g