Zaans vloerbrood met tapenade

Zaans vloerbrood met tapenade

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes potje, Royal Mail,
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 ½ eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel Provençaalse kruiden
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ blikje tonijn naturel á netto 185 g, John West,
  • 2 sneetjes bruin Zaans vloerbrood
  • 1 takje peterselie

Instructies

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Intussen in keukenmachine olijven, ansjovisfilets, kappertjes, mosterd, olie, Provençaalse kruiden en peper grof pureren, zodat samenhangend mengsel ontstaat (= tapenade).
  • In zeef tonijn laten uitlekken en in kleine stukjes verdelen.
  • Brood licht roosteren.
  • Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en in plakjes snijden.
  • Van peterselie toefjes afnemen.
  • Brood besmeren met ca. 1 1/2 eetlepel tapenade.
  • Tonijn erover verdelen.
  • Garneren met plakjes ei en toefjes peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Cake / Lunch
Jaargetijde: Snel te maken