Zaans vloerbrood met tapenade
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 3 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes potje, Royal Mail,
- 1 theelepel mosterd
- 2 ½ eetlepel olijfolie
- ½ theelepel Provençaalse kruiden
- versgemalen zwarte peper
- ½ blikje tonijn naturel á netto 185 g, John West,
- 2 sneetjes bruin Zaans vloerbrood
- 1 takje peterselie
Instructies
- Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
- Intussen in keukenmachine olijven, ansjovisfilets, kappertjes, mosterd, olie, Provençaalse kruiden en peper grof pureren, zodat samenhangend mengsel ontstaat (= tapenade).
- In zeef tonijn laten uitlekken en in kleine stukjes verdelen.
- Brood licht roosteren.
- Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en in plakjes snijden.
- Van peterselie toefjes afnemen.
- Brood besmeren met ca. 1 1/2 eetlepel tapenade.
- Tonijn erover verdelen.
- Garneren met plakjes ei en toefjes peterselie.