Zachte Bretonse boterkoekjes
Deze klassieke Bretonse koekjes zijn heerlijk boterig en licht krokant. Perfect bij de koffie of als zoete traktatie op elk moment van de dag.
Ingrediënten
- ½ zakje bakpoeder
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
- 250 g bloem
- 60 g gezouten boter in stukjes
- 150 g suiker
Instructies
- Roer in een grote kom de bloem, de suiker en het bakpoeder door elkaar.
- Voeg de in stukjes gesneden boter, het ei en de melk toe.
- Kneed alle ingrediënten met je handen tot een glad en stevig deeg.
- Maak een bal van het deeg, wikkel deze in plasticfolie.
- Leg het deeg 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik.
- Steek koekjes uit met een steekvormpje.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk ze met wat in melk opgelost eigeel.
- Maak met een vork strepen op de koekjes.
- Bak 10 à 15 minuten tot de koekjes licht goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de koekjes bij een kopje koffie of thee en bewaar ze luchtdicht voor een knapperige beet. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes voor een elegante traktatie.
Serveer de koekjes bij een kopje koffie of thee en bewaar ze luchtdicht voor een knapperige beet. Wijnadvies:
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes voor een elegante traktatie.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 11 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 5 g