Zachte Dadel en Noten Vierkantjes
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 1 ons chocolade puur of 5 repen
- 75 gr boter
- 3 eieren tot schuim
- geklopt
- 220 gram suiker
- 1 ons zelfrijzend bakmeel
- 2 ons dadels zonder pit, aan stukjes gesneden,
- 1½ ons walnoten gepelde aan stukjes gesneden.
Instructies
- Doe de chocolade met de boter in een pannetje en roerend laten smelten boven een pan kokend water.
- Klop de suiker door de geklopte eieren, daarna het bakmeel erin doen en dan de gesmolten chocolade en boter goed er doorheen roeren; noten en dadels roerend toevoegen.
- Het beslag in een goed beboterde ondiepe pan doen en 15 tot 20 minuten bakken in een matige oven.
- Snij in vierkante stukjes terwijl het warm is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is erg lekker bij de thee.