Zachte kabeljauw met courgette uit de Römertopf

Zachte kabeljauw met courgette uit de Römertopf

Een smaakvolle ovenschotel met zachte kabeljauw, verse groenten en gesmolten kaas, langzaam gegaard in een traditionele Römertopf.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g geraspte 20+ kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden selderij
  • 3 ontvelde tomaten in blokjes
  • 600 g kabeljauwfilet
  • Peper
  • Zout
  • 1 ongeschilde courgette in kleine blokjes

Instructies

  • Dompel de Römertopf ongeveer 15 minuten onder in water.
  • Haal hem uit het water en leg de kabeljauwfilet erin.
  • Meng de selderij, tomaten, zout en peper door elkaar.
  • Verdeel dit mengsel over de kabeljauw.
  • Leg de blokjes courgette erop.
  • Strooi de geraspte kaas erover.
  • Plaats het deksel op de Römertopf.
  • Zet de pot in het midden van de oven.
  • Schakel de oven in op 200°C.
  • Laat het gerecht in circa 40 minuten gaar worden.
  • Serveer warm met pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk met volkoren spaghetti of tagliatelle en een groene salade.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden