Zachte kabeljauw met courgette uit de Römertopf
Een smaakvolle ovenschotel met zachte kabeljauw, verse groenten en gesmolten kaas, langzaam gegaard in een traditionele Römertopf.
Equipment
- römertopf
- scherp mes
Ingrediënten
Instructies
- Dompel de Römertopf ongeveer 15 minuten onder in water.
- Haal hem uit het water en leg de kabeljauwfilet erin.
- Meng de selderij, tomaten, zout en peper door elkaar.
- Verdeel dit mengsel over de kabeljauw.
- Leg de blokjes courgette erop.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Plaats het deksel op de Römertopf.
- Zet de pot in het midden van de oven.
- Schakel de oven in op 200°C.
- Laat het gerecht in circa 40 minuten gaar worden.
- Serveer warm met pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met volkoren spaghetti of tagliatelle en een groene salade. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Heerlijk met volkoren spaghetti of tagliatelle en een groene salade. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 260 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g