Zachte scholfilet met limoenboter en wortelpuree

Zacht gegaarde scholfilets met gesmolten limoenboter, geserveerd op een romige wortelpuree met een topping van fijngeknipte bieslook, op een lichtblauw keramisch bord.

Zachte scholfilet met limoenboter en wortelpuree

Een verfijnd visgerecht met fris-zure limoenboter en romige wortelpuree, perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels bieslook heel fijngeknipt
  • 50 g roomboter
  • 600 g scholfilets
  • 600 g winterwortel
  • 75 ml slagroom
  • Peper versgemalen
  • Zout
  • 1 limoen

Instructies

  • Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen.
  • Snijd de wortels in plakjes en kook ze in een pan met weinig water en wat zout in 15 minuten gaar.
  • Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af.
  • Pers de limoen uit.
  • Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 eetlepel limoensap en de ½ eetlepel geraspte limoenschil erdoor.
  • Leg de scholfilets erin en smoor ze afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
  • Giet de worteltjes af en schenk de slagroom en 2-3 eetlepels kookvocht erbij.
  • Pureer de worteltjes met de staafmixer tot een gladde puree.
  • Voeg zout en peper toe en warm de wortelpuree nog even zachtjes door.
  • Schep de puree op vier borden en leg de scholfilets erop.
  • Kook het smoorvocht op hoog vuur even in en schep het over de scholfilets.
  • Strooi het bieslook erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met risotto.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden