Zachte scholfilet met limoenboter en wortelpuree
Een verfijnd visgerecht met fris-zure limoenboter en romige wortelpuree, perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Equipment
- Citrusrasp
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen.
- Snijd de wortels in plakjes en kook ze in een pan met weinig water en wat zout in 15 minuten gaar.
- Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af.
- Pers de limoen uit.
- Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 eetlepel limoensap en de ½ eetlepel geraspte limoenschil erdoor.
- Leg de scholfilets erin en smoor ze afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
- Giet de worteltjes af en schenk de slagroom en 2-3 eetlepels kookvocht erbij.
- Pureer de worteltjes met de staafmixer tot een gladde puree.
- Voeg zout en peper toe en warm de wortelpuree nog even zachtjes door.
- Schep de puree op vier borden en leg de scholfilets erop.
- Kook het smoorvocht op hoog vuur even in en schep het over de scholfilets.
- Strooi het bieslook erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met risotto. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Lekker met risotto. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g