Zachte Yoghurtcrème met Banyuls, Geserveerd met Amarenekersen en Nogakoekjes

Lichtzoete yoghurtcrème met Banyuls, geserveerd met amarenekersen en nogakoekjes

Zachte Yoghurtcrème met Banyuls, Geserveerd met Amarenekersen en Nogakoekjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de yoghurtcrème:

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram mascarpone op kamertemperatuur
  • 300 ml Banyuls zoete wijn
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijs
  • 40 gram suiker
  • Zwarte peper naar smaak

Voor de amarenekersen en de nogakoekjes:

  • 1 kleine pot amarenekersen
  • Rasp van 1 limoen
  • 150 gram noga
  • 75 gram bloem
  • 75 gram poedersuiker
  • 70 gram eiwit

Instructies

Voor de yoghurtcrème:

  • Verwarm de Banyuls in een steelpan samen met de kruidnagel, steranijs en suiker.
  • Laat zachtjes inkoken tot de dikte van schenkstroop.
  • Laat afkoelen.
  • Spatel de mascarpone door de Griekse yoghurt tot een glad mengsel.
  • Roer 2/3 van de afgekoelde Banyulsstroop door het yoghurtmengsel en breng op smaak met een snufje zwarte peper en eventueel extra poedersuiker.

Voor de amarenekersen en de nogakoekjes:

  • Meng de limoenrasp door de amarenekersen.
  • Leg de noga kort in de vriezer en hak het vervolgens in de keukenmachine middelmatig fijn.
  • Meng de bloem en poedersuiker en roer het eiwit erdoor met een garde tot een glad beslag.
  • Spatel de helft van de gehakte noga erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180°C Hetelucht Plus.
  • Vorm met een lepel 8 à 9 koekjes van ongeveer 5 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 8 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

Serveren:

  • Lepel een kleine portie yoghurtcrème op het bord en leg er enkele amarenekersen op.
  • Plaats een nogakoekje bovenop de yoghurtcrème en herhaal dit proces voor nog een laagje.
  • Garneer het bord met de overgebleven noga, de resterende Banyulsstroop en nog wat amarenekersen.
  • Serveer de yoghurtcrème met de nogakoekjes direct.

Voedingswaarden

Calories: 721 kcal | koolhydraten: 82 g | Protein: 10 g | Vet: 37 g | Sugar: 62 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch