Zalm in deegkorst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
wachten 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries
  • 1 dunne courgette
  • 2 Schotse zalmfilets a 200 g
  • versgemalen peper
  • 150 g rauwe ham gesneden
  • 1 ei
  • 4 takjes peterselie
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • bloem om te bestuiven

Instructies

  • Bladerdeeg in 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Intussen courgette wassen en met kaasschaaf over lengte in 8 à 12 dunne, lange plakken schaven.
  • Zalmfilets doormidden snijden en bestrooien met peper.
  • Om elke zalmfilet 2 à 3 courgettelinten wikkelen.
  • Plakjes rauwe ham om zalm met courgette wikkelen, zodat zalm en courgette geheel zijn bedekt.
  • Werkvlak met bloem bestuiven en hierop 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Met deegroller bladerdeeg uitrollen tot vierkante lap van 20 bij 20 cm.
  • Rest van bladerdeeg ook op deze manier uitrollen.
  • Zalmpakketjes in midden van deeglapjes leggen.
  • Deegpunten overdwars naar elkaar toe vouwen, punten bovenop goed aandrukken. Deegranden tot vlak boven hoekjes goed dichtdrukken; hoekjes openlaten, zodat vocht tijdens bakken kan ontsnappen.
  • Bakplaat met bakpapier bedekken en deegpakketjes erop leggen.
  • Ei loskloppen, en met losgeklopt ei bovenkanten van pakketjes bestrijken.
  • Bakplaat in oven schuiven en zalmpakketjes in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen peterselie zeer fijn hakken. 5 minuten voor einde van baktijd in pannetje crème fraîche zachtjes verwarmen.
  • Knoflook pellen en teentje met knoflookpers boven crème fraîche uitknijpen. Peterselie toevoegen en geheel 1 minuut goed roeren.
  • Pan van vuur halen en citroensap erdoor mengen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalmpakketjes op borden leggen en saus apart serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met een groene, gemengde salade.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen

Voedingswaarden

Calories: 970 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 34 g | Vet: 75 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst Frankrijk