Zalm in deegkorst
Ingrediënten
Instructies
- Bladerdeeg in 10 minuten laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- Intussen courgette wassen en met kaasschaaf over lengte in 8 à 12 dunne, lange plakken schaven.
- Zalmfilets doormidden snijden en bestrooien met peper.
- Om elke zalmfilet 2 à 3 courgettelinten wikkelen.
- Plakjes rauwe ham om zalm met courgette wikkelen, zodat zalm en courgette geheel zijn bedekt.
- Werkvlak met bloem bestuiven en hierop 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Met deegroller bladerdeeg uitrollen tot vierkante lap van 20 bij 20 cm.
- Rest van bladerdeeg ook op deze manier uitrollen.
- Zalmpakketjes in midden van deeglapjes leggen.
- Deegpunten overdwars naar elkaar toe vouwen, punten bovenop goed aandrukken. Deegranden tot vlak boven hoekjes goed dichtdrukken; hoekjes openlaten, zodat vocht tijdens bakken kan ontsnappen.
- Bakplaat met bakpapier bedekken en deegpakketjes erop leggen.
- Ei loskloppen, en met losgeklopt ei bovenkanten van pakketjes bestrijken.
- Bakplaat in oven schuiven en zalmpakketjes in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Intussen peterselie zeer fijn hakken. 5 minuten voor einde van baktijd in pannetje crème fraîche zachtjes verwarmen.
- Knoflook pellen en teentje met knoflookpers boven crème fraîche uitknijpen. Peterselie toevoegen en geheel 1 minuut goed roeren.
- Pan van vuur halen en citroensap erdoor mengen.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Zalmpakketjes op borden leggen en saus apart serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een groene, gemengde salade.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
Voedingswaarden
Calories: 970 kcal | koolhydraten: 39 g | Protein: 34 g | Vet: 75 g