Zalm met witbiersaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 1 eetlepel suiker
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 1 pot visfond 380 ml
  • 1 bekertje crème fraîche 200 ml
  • 2 eetlepels boter zachte
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 stukken zalmfilet á ± 200 gr
  • 1 eetlepel olie
  • 2 dl Hoegaarden witbier
  • 25 gr amandelen gezouten witte

Instructies

  • Maak het witloof schoon, was het en snijd het klein.
  • Breng in een pan het witloof met de suiker, nootmuskaat, zout, peper en 2 eetlepels water aan de kook.
  • Verhit het al roerend tot het witloof licht begint te bruinen en kook het afgedekt op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Laat de fond intussen in een pan onafgedekt op hoog vuur tot ± 2 dl inkoken.
  • Roer de crème fraîche erdoor en laat nog ± 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Meng 1 eetlepel boter met 1 eetlepel bloem.
  • Bestrooi de zalm met de rest van het bloem.
  • Verhit in een koekenpan de olie en de rest van de boter en bak de zalm in ± 8 minuten gaar; keer de vis halverwege.
  • Hak de Amandelen fijn.
  • Meng het boter-bloemmengsel al roerend door de saus en roer er het bier en de amandelen door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het witloof over 4 borden, leg de zalmfilet erop en schep er op elk bord 3 eetlepels saus omheen.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst België