Zalm met witbiersaus
Ingrediënten
Instructies
- Maak het witloof schoon, was het en snijd het klein.
- Breng in een pan het witloof met de suiker, nootmuskaat, zout, peper en 2 eetlepels water aan de kook.
- Verhit het al roerend tot het witloof licht begint te bruinen en kook het afgedekt op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
- Laat de fond intussen in een pan onafgedekt op hoog vuur tot ± 2 dl inkoken.
- Roer de crème fraîche erdoor en laat nog ± 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Meng 1 eetlepel boter met 1 eetlepel bloem.
- Bestrooi de zalm met de rest van het bloem.
- Verhit in een koekenpan de olie en de rest van de boter en bak de zalm in ± 8 minuten gaar; keer de vis halverwege.
- Hak de Amandelen fijn.
- Meng het boter-bloemmengsel al roerend door de saus en roer er het bier en de amandelen door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het witloof over 4 borden, leg de zalmfilet erop en schep er op elk bord 3 eetlepels saus omheen.
- Geef de rest van de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gekookte aardappelen.