Zalmbrood met Kruidenmayonaise

Een levendige en elegante presentatie van een zalmbrood geserveerd met kruidenmayonaise. Het gerecht bestaat uit een goudbruin zalmbrood, gegarneerd met verse dille en schijfjes citroen, naast een klein kommetje romige kruidenmayonaise. De opmaak is gestileerd op een wit keramisch bord, geplaatst op een rustieke houten tafel met verse kruiden, een linnen servet en een glas gekoelde witte wijn. Het geheel wordt verlicht met zacht, natuurlijk licht om de texturen en kleuren te benadrukken.

Zalmbrood met Kruidenmayonaise

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram zalmfilet
  • dl mayonaise
  • ¼ liter water
  • 1 takje tijm
  • ½ liter witte wijn
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 8 groene olijven
  • 1 blikje paprika gebruik vers of geroosterde paprika voor een betere smaak

Instructies

  • Schil de uien en snijd ze in ringen.
  • Giet de witte wijn en water in een pan en voeg de uien, tijm, laurierblad, zout en peper toe.
  • Laat 20 minuten koken.
  • Pocheer de zalmfilets 10 minuten in de bouillon.
  • Laat de gepocheerde zalm afkoelen in de bouillon.
  • Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten.
  • Laat ze afkoelen en pel ze.
  • Meng de mayonaise met tomatenketchup tot het een mooie roze kleur heeft.
  • Verwijder de pitten uit de olijven.
  • Laat de paprika's uitlekken en snijd ze in kleine blokjes.
  • Maal de afgekoelde zalmfilets fijn in een mixer.
  • Voeg de gekookte rijst, olijven, paprikablokjes, in blokjes gesneden eieren en de roze kruidenmayonaise toe aan de gemalen zalm.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Neem een cakevorm en maak deze van binnen vochtig.
  • Schep het zalmmengsel in de cakevorm en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Leg wat blaadjes sla op een serveerschaal en stort het zalmbrood erop.
  • Serveer het in plakjes gesneden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Vis / Zalm
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Tarwevrij / Zout arm