Zalmfilet met prei en Den Schelen Os Tripel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr zalmfilet
  • 250 gr prei wit er van
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 flesje Den Schelen Os Tripel van 33 cl
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de zalmfilet in dunne plakken en smeer ze in met weinig zout en peper uit de molen.
  • Verhit 2 eetlepels boter en olie in een koekenpan en bak de plakken zalmfilet hierin om en om.
  • Doe er de helft van het bier bij en gaar de plakjes zalm hierin ± 5 minuten.
  • Haal ze eruit en houd ze warm.
  • Voeg de mosterd, de rest van het bier en het fijngesneden wit van de prei aan het stoofvocht toe en laat 10 minuten stoven.
  • Roer tenslotte de crème fraîche door het stoofvocht en laat de saus wat inkoken.
  • Doe de plakken zalm terug in het stoofvocht en voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappelkroketjes, gestoofde reepjes venkelknol en gestoofde bleekselderij.
Drink er een goed gekoeld glas Den Schelen Os Tripel bij van de Maasland Brouwerij uit Oss.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst België