Zalmkrans met Pompoen en Sinaasappeldressing

Combineer het friszoete van sinaasappel met het pittige van mierikswortel en het rokerige van zalm in deze indrukwekkende zalmkrans. Niet alleen een visueel spektakel op tafel, maar ook een heerlijke smaakbeleving die jou het stralende middelpunt maakt tijdens het kerstdiner.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g verse zalmfilet in dunne plakjes
  • 400 g pompoen in dunne reepjes
  • 1 sinaasappel sap en rasp
  • 2 el mierikswortel vers geraspt
  • 3 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse dille voor garnering

Instructies

  • Meng in een kom het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, mierikswortel en olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dit is de dressing voor de zalmkrans.
  • Leg dunne plakjes zalm op een groot bord in een cirkel, zodat ze elkaar iets overlappen en een kransvorm ontstaat.
  • Verdeel de dunne reepjes pompoen over de zalmkrans.
  • Zorg voor een gelijkmatige verdeling.
  • Druppel de sinaasappeldressing over de zalm en pompoen.
  • Zorg ervoor dat de dressing ook tussen de zalm en pompoen terechtkomt.
  • Garneer de zalmkrans met verse dille.
  • Plaats de zalmkrans in de koelkast en laat het geheel minimaal 30 minuten marineren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Haal de zalmkrans voorzichtig uit de koelkast en serveer het als een prachtig centraal gerecht tijdens het kerstdiner.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze smaakvolle en visueel aantrekkelijke zalmkrans met pompoen en sinaasappeldressing!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Feestdagen etc Kerst