Zalmmoot met botersaus en tagliatelles van courgette

Zalmmoot met botersaus en tagliatelles van courgette

Zalmmoot met botersaus en tagliatelles van courgette

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zalmmoten
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 10 cl witte wijn
  • 125 gram boter
  • 2 el crème fraîche
  • olijfolie
  • piment d'espelette
  • 4 kerstomaatjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Was de courgette.
  • Snijd met behulp van een dunschiller repen van de courgette.
  • Snijd daarna met een mes reepjes van de linten.
  • Of, als je die hebt, met behulp van een spiraalsnijder.
  • Zet een pan met water op hoog vuur.
  • Voeg wat zout toe.
  • Zodra het water kookt, kook de courgette slierten beetgaar.
  • Giet in een vergiet en spoel ze koud.
  • Stoof in een steelpannetje op middelhoog vuur de sjalot in de witte wijn.
  • Laat bijna droog koken.
  • Voeg dan de crème fraîche toe.
  • Laat voor de helft inkoken en voeg dan, in klontjes, de boter toe.
  • Roer rustig door totdat de boter gesmolten is en breng op smaak met wat zout en peper.
  • Houd de saus warm op een heel klein pitje of in een thermosfles.
  • Verhit een grillpan en smeer deze in met wat olijfolie.
  • Grill de zalmmoten en bestrooi met wat zout en peper.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een el. olijfolie en verhit de tagliatelle van courgette.
  • Breng op smaak met wat piment d'espelette.
  • Maak de borden op en decoreer met de kerstomaatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis