Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 zalmmoten
- 1 courgette
- 1 sjalot
- 10 cl witte wijn
- 125 gram boter
- 2 el crème fraîche
- olijfolie
- piment d'espelette
- 4 kerstomaatjes
- zout
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalot.
- Was de courgette.
- Snijd met behulp van een dunschiller repen van de courgette.
- Snijd daarna met een mes reepjes van de linten.
- Of, als je die hebt, met behulp van een spiraalsnijder.
- Zet een pan met water op hoog vuur.
- Voeg wat zout toe.
- Zodra het water kookt, kook de courgette slierten beetgaar.
- Giet in een vergiet en spoel ze koud.
- Stoof in een steelpannetje op middelhoog vuur de sjalot in de witte wijn.
- Laat bijna droog koken.
- Voeg dan de crème fraîche toe.
- Laat voor de helft inkoken en voeg dan, in klontjes, de boter toe.
- Roer rustig door totdat de boter gesmolten is en breng op smaak met wat zout en peper.
- Houd de saus warm op een heel klein pitje of in een thermosfles.
- Verhit een grillpan en smeer deze in met wat olijfolie.
- Grill de zalmmoten en bestrooi met wat zout en peper.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur met een el. olijfolie en verhit de tagliatelle van courgette.
- Breng op smaak met wat piment d'espelette.
- Maak de borden op en decoreer met de kerstomaatjes.