Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice

Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 moten zalm ongeveer 150 g elk
  • 2 eetlepels olie
  • 50 g zachte boter
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 2 theelepels mosterdzaadjes
  • 2 theelepels fijngesneden tijmnaaldjes
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 4 tomaten
  • Takjes tijm

Instructies

  • Halveer de zalmmoten en verwijder eventuele graten.
  • Bind elke halve moot met keukentouw tot een rond pakketje.
  • Verhit olie in een pan en bak de zalmpakketjes aan beide zijden gedurende 1 minuut.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
  • Meng de zachte boter met geplette knoflook, mosterdzaadjes, fijngesneden tijm, zout en peper.
  • Maak een kruisvormige inkeping in elke tomaat, dompel ze 30 seconden onder in kokend water en ontvel ze.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Knip uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnede.
  • Leg in het midden van elke cirkel een zalmpakketje.
  • Verdeel de gekruide boter en tomatenblokjes over de zalm.
  • Vouw het papier dicht en bind het vast met touwtjes.
  • Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat.
  • Bak de zalm in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten.
  • Leg de pakketjes op borden en open ze.
  • Garneer met een takje tijm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 23 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Pasen