Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 moten zalm ongeveer 150 g elk
- 2 eetlepels olie
- 50 g zachte boter
- 1 teentje knoflook geplet
- 2 theelepels mosterdzaadjes
- 2 theelepels fijngesneden tijmnaaldjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 4 tomaten
- Takjes tijm
Instructies
- Halveer de zalmmoten en verwijder eventuele graten.
- Bind elke halve moot met keukentouw tot een rond pakketje.
- Verhit olie in een pan en bak de zalmpakketjes aan beide zijden gedurende 1 minuut.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
- Meng de zachte boter met geplette knoflook, mosterdzaadjes, fijngesneden tijm, zout en peper.
- Maak een kruisvormige inkeping in elke tomaat, dompel ze 30 seconden onder in kokend water en ontvel ze.
- Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Knip uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnede.
- Leg in het midden van elke cirkel een zalmpakketje.
- Verdeel de gekruide boter en tomatenblokjes over de zalm.
- Vouw het papier dicht en bind het vast met touwtjes.
- Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat.
- Bak de zalm in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten.
- Leg de pakketjes op borden en open ze.
- Garneer met een takje tijm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 23 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g