Zalmsalade met Bloemkoolcouscous

Zalmsalade met Bloemkoolcouscous

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • Dressing bijvoorbeeld vinaigrette van citroensap en olijfolie
  • Jonge blaadjes sla
  • Dikke repen gerookte zalm
  • Tuinkers

Instructies

  • Verwijder met een groot mes het buitenste laagje van de bloemkool en hak de kruimels nog wat fijner, zodat het lijkt op couscous.
  • Meng de bloemkoolkorreltjes met een scheutje dressing, bijvoorbeeld een vinaigrette van citroensap en olijfolie.
  • Bereid de jonge blaadjes sla en leg ze samen met de dikke repen gerookte zalm en tuinkers op elk bord.
  • Lepel tot slot de gemarineerde bloemkool over het geheel uit: simpel, mooi en lekker!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze zalmsalade met bloemkoolcouscous biedt een verrassende en knapperige twist door het gebruik van rauwe bloemkool. Geniet van de eenvoud en smaakvolle combinatie van ingrediënten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Vis / Zalm
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken