Zalmsalade met Bloemkoolcouscous
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- Dressing bijvoorbeeld vinaigrette van citroensap en olijfolie
- Jonge blaadjes sla
- Dikke repen gerookte zalm
- Tuinkers
Instructies
- Verwijder met een groot mes het buitenste laagje van de bloemkool en hak de kruimels nog wat fijner, zodat het lijkt op couscous.
- Meng de bloemkoolkorreltjes met een scheutje dressing, bijvoorbeeld een vinaigrette van citroensap en olijfolie.
- Bereid de jonge blaadjes sla en leg ze samen met de dikke repen gerookte zalm en tuinkers op elk bord.
- Lepel tot slot de gemarineerde bloemkool over het geheel uit: simpel, mooi en lekker!
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zalmsalade met bloemkoolcouscous biedt een verrassende en knapperige twist door het gebruik van rauwe bloemkool. Geniet van de eenvoud en smaakvolle combinatie van ingrediënten!