Zalmschoonheid: Kaiserbroodjes met Gerookte Zalm

Zalmschoonheid

Zalmschoonheid: Kaiserbroodjes met Gerookte Zalm

Heerlijke kaiserbroodjes gevuld met gerookte zalm en een romig ei-tomaatmengsel, afgemaakt met pijnboompitjes en wasabimayonaise.
Porties: +
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kaiserbroodjes
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 15 kleine tomaatjes
  • Rucola
  • Pijnboompitjes
  • 2 eieren
  • Scheutje magere room
  • Peper + zout
  • Wasabi mayonaise

Instructies

  • Hol de kaiserbroodjes uit met een lepel, zorg ervoor dat er geen gat aan de onderkant zit.
  • Leg een plakje gerookte zalm in elk broodje.
  • Klop de eieren los met een scheutje magere room.
  • Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan het eimengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de broodjes met het ei-tomaatmengsel.
  • Bak de broodjes 8 minuten op 200°C totdat het mengsel gestold is.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan.
  • Beleg de borden met verse rucola en tomaatjes.
  • Maak met de wasabimayonaise mooie lijnen op het bord.
  • Plaats de broodjes in het midden op de sla en bestrooi met de pijnboompitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past uitstekend bij deze zalmschoonheid.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lunch / Vis
Land van herkomst Internationaal