Zalmsteak met Groene Asperges

Zalmsteak met Groene Asperges

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bosjes groene asperges
  • 1 citroen
  • ½ dl slagroom
  • 1 eetlepel olie
  • Peper
  • Zout
  • 4 zalmsteaks

Instructies

  • Was de asperges en snijd het vezelige deel aan de onderkant weg.
  • Schillen is niet nodig bij groene asperges.
  • Kook ze 6 minuten in gezouten water en laat ze uitlekken.
  • Bewaar de aspergepunten en pureer de rest met de room in een blender.
  • Voeg peper, zout en een straaltje citroensap toe aan de puree.
  • Terwijl je de saus laat sudderen, bak je de zalmsteaks in een anti-aanbakpan met een eetlepel olie.
  • Bak elke kant 3 tot 4 minuten.
  • Voeg zout en peper toe bij het omdraaien.
  • Voeg de aspergepunten toe aan de saus en laat ze opwarmen.
  • Serveer de zalmsteaks met de saus en serveer ze met rijst of gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm