Zalmtournedos met groentedressing
AllerHande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 ½ limoen of citroen,
- 2 pakjes zalmtournedos á ca. 200 g, AH,
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 mespunt pimentpoeder
- 1 avocado
- 2 trostomaten,
- 1 rode Spaanse peper
- 2 bolletjes gember
- 4 takjes tijm zakje á 15 g,
- 6 eetlepels olijfolie,
Instructies
- Limoen uitpersen.
- Zalmtournedos in platte schaal leggen en bestrooien met zout, peper en pimentpoeder.
- Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 minuten in koelkast laten staan.
- Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
- Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
- Avocadohelften in blokjes van ca. 1 cm snijden.
- In kom doen en met rest van limoensap besprenkelen.
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
- Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
- Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gemberbolletjes in stukjes snijden.
- Tomaat, gember, rode peper en 5 eetlepels olie door avocado scheppen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
- Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
- Zalm droogdeppen metkeukenpapier en met rest van olie bestrijken.
- Zalm op hete barbecue in ca. 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
- Zalm op borden leggen.
- Groentedressing over warme zalm scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met basmatirijst en Caribische vruchtensalade.
Voedingswaarden
Calories: 435 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 21 g | Vet: 35 g