Zandhovens konijn

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 konijn
  • 4 grote tomaten gepelde
  • 4 goudrenetten
  • 2 uien
  • 1 laurierblaadje
  • 1 grotelepel suiker
  • bloem
  • mosterd
  • 1 snede brood besmeren met mosterd
  • water
  • peper
  • azijn
  • boter
  • 50 gr aardappelbloem
  • zout

Instructies

  • Verdeel het konijn in stukken en kruid het vlees met peper en zout.
  • Haal de stukken door de bloem en bak ze in de boter aan.
  • Leg de stukken, als ze rondom bruin gebraden zijn, in een kookpan.
  • Laat de fijngesneden ui in het braadvet stoven.
  • Strooi er, als het vlees gaar is, de suiker over en laat de ingredinten verder bruinen.
  • Giet er dan een scheutje azijn over en voeg er wat water bij.
  • Leg de gepelde en in stukken gesneden tomaten en appels op het konijn,leg er een
  • sneetje brood met mosterd op en laat het gerecht zachtjes gaar stoven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst België