Zandhovense bakharing met ajuinsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 verse haringen
  • peper
  • zout
  • 4 uien
  • 4 aardappelen
  • ½ liter visbouillon
  • tijm
  • 50 gr suiker
  • 1 dl azijn
  • 50 gr aardappelbloem
  • boter
  • zonnebloemolie
  • laurier

Instructies

  • Fileer de haringen en verwijder de fijne graatjes grondig.
  • Wikkel ze in boterpapier,zonder paraffine,kruid met peper en zout en rooster ze 10 minuten op de grill.
  • Draai de vissen regelmatig om.
  • Stoof voor de saus de uien in een mengsel van gelijke delen olie en boter aan.
  • Voeg een takje tijm, een blaadje laurier en de suiker toe.
  • Laat de boter goed kleuren, maar verbrand ze niet.
  • Blus met de azijn, bevochtig met de visbouillon en kruid met peper en zout.
  • Bind de saus eventueel met wat aardappelzetmeel en werk af met een scheutje citroen en gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de visbouillon zelf bereiden door visgraten samen met citroensap,witte wijn,selder,ui en een kruidentuiltje enkele uren op een zacht vuurtje te laten trekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België