Zandhovense bakharing met ajuinsaus
Ingrediënten
- 4 verse haringen
- peper
- zout
- 4 uien
- 4 aardappelen
- ½ liter visbouillon
- tijm
- 50 gr suiker
- 1 dl azijn
- 50 gr aardappelbloem
- boter
- zonnebloemolie
- laurier
Instructies
- Fileer de haringen en verwijder de fijne graatjes grondig.
- Wikkel ze in boterpapier,zonder paraffine,kruid met peper en zout en rooster ze 10 minuten op de grill.
- Draai de vissen regelmatig om.
- Stoof voor de saus de uien in een mengsel van gelijke delen olie en boter aan.
- Voeg een takje tijm, een blaadje laurier en de suiker toe.
- Laat de boter goed kleuren, maar verbrand ze niet.
- Blus met de azijn, bevochtig met de visbouillon en kruid met peper en zout.
- Bind de saus eventueel met wat aardappelzetmeel en werk af met een scheutje citroen en gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de visbouillon zelf bereiden door visgraten samen met citroensap,witte wijn,selder,ui en een kruidentuiltje enkele uren op een zacht vuurtje te laten trekken.