Zeebaars met Venkelsalsa en Aioli
Delicate zeebaars met stevige aioli en frisse venkelsalsa. Een smaakvolle combinatie van subtiele en pittige smaken.
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 fijngehakte chilipeper
- 1 fijngehakte kleine rode ui
- 1 gehakt klein bosje verse peterselie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel wijnazijn
- 1 venkelknol
- 2 gesneden tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels Hellmann's Real
- 4 zeebaars
- 1 gekneusde teen knoflook
- Peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Snijd de zeebaars aan beide kanten 3 keer lichtjes in.
- Plaats de vissen in een braadslee en sprenkel olijfolie erover.
- Breng op smaak met peper.
- Zet de zeebaars 8-10 minuten in de oven.
- Rasp de venkel zo fijn mogelijk.
- Doe de venkel in een kom en voeg rode ui, tomaat, chilipeper, peterselie, olijfolie en azijn toe.
- Breng op smaak met peper en meng.
- Meng mayonaise, knoflook en mosterd in een kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de zeebaars met venkelsalsa en aioli.
Wijnadvies:
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de zeebaars en venkel.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de delicate smaken van de zeebaars complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g