Zeebaars met Venkelsalsa en Aioli

Perfect gebakken zeebaars met knapperige venkelsalsa en romige aioli, geserveerd met een citroenpartje en verse kruiden op een rustieke houten tafel.

Zeebaars met Venkelsalsa en Aioli

Delicate zeebaars met stevige aioli en frisse venkelsalsa. Een smaakvolle combinatie van subtiele en pittige smaken.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • braadslee
  • Mandoline of kaasrasp (optioneel)

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 fijngehakte chilipeper
  • 1 fijngehakte kleine rode ui
  • 1 gehakt klein bosje verse peterselie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 1 venkelknol
  • 2 gesneden tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels Hellmann's Real
  • 4 zeebaars
  • 1 gekneusde teen knoflook
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Snijd de zeebaars aan beide kanten 3 keer lichtjes in.
  • Plaats de vissen in een braadslee en sprenkel olijfolie erover.
  • Breng op smaak met peper.
  • Zet de zeebaars 8-10 minuten in de oven.
  • Rasp de venkel zo fijn mogelijk.
  • Doe de venkel in een kom en voeg rode ui, tomaat, chilipeper, peterselie, olijfolie en azijn toe.
  • Breng op smaak met peper en meng.
  • Meng mayonaise, knoflook en mosterd in een kom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de zeebaars met venkelsalsa en aioli.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de zeebaars en venkel.
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de delicate smaken van de zeebaars complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Mediterraan
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij