Zeeduivel in Rode Wijnsaus met Knapperige Bacon
Een verfijnd gerecht met zeeduivel, krokante bacon en een rijke rode wijnsaus. Perfect voor een luxe diner of speciale gelegenheid!
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 300 g zeeduivelfilet in 4 moten
- 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
- 4 dunne plakken bakbacon
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten zeer fijngehakt
- 50 g wortel in zeer kleine blokjes
- 50 g bleekselderij in zeer kleine blokjes
- 200 g visgraten bijv. tong
- Peterseliestelen fijngehakt
- 2 dl rode wijn
- 3 dl visfond pot, inh. 400 ml
- 4 dl kalfsfond
- Zout en peper
Instructies
- Rol elke moot zeeduivel in een plak bacon en druk licht aan beide kanten in grove gemalen peper.
- Verhit boter in een pan en bak de sjalotten, groenten, visgraten en fijngehakte peterselie zachtjes gedurende 10 minuten.
- Voeg de rode wijn en visfond toe en roer de aanbaksels los.
- Breng het geheel aan de kook en laat op matig vuur tot de helft inkoken, regelmatig afschuimen.
- Zeef de saus.
- Breng in een andere pan de kalfsfond aan de kook en laat deze tot 1 dl inkoken.
- Roer de kalfsfond door de gezeefde saus.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Plaats de stukken zeeduivel in een met boter ingevette ovenschaal.
- Bak de vis gedurende 8-10 minuten gaar.
- Verwarm de saus opnieuw en breng op smaak met zout en peper.
- Schep een beetje saus op de borden en leg de vis in de saus.
- Serveer met gefrituurde prei-julienne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een lichte Bordeaux, sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g