Zeeduivel in Rode Wijnsaus met Knapperige Bacon

Een verfijnd gerecht met zeeduivel, krokante bacon en een rijke rode wijnsaus. Perfect voor een luxe diner of speciale gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g zeeduivelfilet in 4 moten
  • 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
  • 4 dunne plakken bakbacon
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten zeer fijngehakt
  • 50 g wortel in zeer kleine blokjes
  • 50 g bleekselderij in zeer kleine blokjes
  • 200 g visgraten bijv. tong
  • Peterseliestelen fijngehakt
  • 2 dl rode wijn
  • 3 dl visfond pot, inh. 400 ml
  • 4 dl kalfsfond
  • Zout en peper

Instructies

  • Rol elke moot zeeduivel in een plak bacon en druk licht aan beide kanten in grove gemalen peper.
  • Verhit boter in een pan en bak de sjalotten, groenten, visgraten en fijngehakte peterselie zachtjes gedurende 10 minuten.
  • Voeg de rode wijn en visfond toe en roer de aanbaksels los.
  • Breng het geheel aan de kook en laat op matig vuur tot de helft inkoken, regelmatig afschuimen.
  • Zeef de saus.
  • Breng in een andere pan de kalfsfond aan de kook en laat deze tot 1 dl inkoken.
  • Roer de kalfsfond door de gezeefde saus.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Plaats de stukken zeeduivel in een met boter ingevette ovenschaal.
  • Bak de vis gedurende 8-10 minuten gaar.
  • Verwarm de saus opnieuw en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep een beetje saus op de borden en leg de vis in de saus.
  • Serveer met gefrituurde prei-julienne.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een lichte Bordeaux, sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gourmet / Hoofdgerechten / Tussengerecht / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst