Zeeduivel in Rode Wijnsaus met Knapperige Bacon

Zeeduivel in Rode Wijnsaus met Knapperige Bacon

Een verfijnd gerecht met zeeduivel, krokante bacon en een rijke rode wijnsaus. Perfect voor een luxe diner of speciale gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g zeeduivelfilet in 4 moten
  • 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
  • 4 dunne plakken bakbacon
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten zeer fijngehakt
  • 50 g wortel in zeer kleine blokjes
  • 50 g bleekselderij in zeer kleine blokjes
  • 200 g visgraten bijv. tong
  • Peterseliestelen fijngehakt
  • 2 dl rode wijn
  • 3 dl visfond pot, inh. 400 ml
  • 4 dl kalfsfond
  • Zout en peper

Instructies

  • Rol elke moot zeeduivel in een plak bacon en druk licht aan beide kanten in grove gemalen peper.
  • Verhit boter in een pan en bak de sjalotten, groenten, visgraten en fijngehakte peterselie zachtjes gedurende 10 minuten.
  • Voeg de rode wijn en visfond toe en roer de aanbaksels los.
  • Breng het geheel aan de kook en laat op matig vuur tot de helft inkoken, regelmatig afschuimen.
  • Zeef de saus.
  • Breng in een andere pan de kalfsfond aan de kook en laat deze tot 1 dl inkoken.
  • Roer de kalfsfond door de gezeefde saus.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Plaats de stukken zeeduivel in een met boter ingevette ovenschaal.
  • Bak de vis gedurende 8-10 minuten gaar.
  • Verwarm de saus opnieuw en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep een beetje saus op de borden en leg de vis in de saus.
  • Serveer met gefrituurde prei-julienne.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een lichte Bordeaux, sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 24 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gourmet / Hoofdgerechten / Tussengerecht / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst