Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Gesteriliseerde flesjes en dekseltjes
Ingrediënten
- 75 gram oploskoffie
- 250 ml water
- 340 gram suiker of Zùsto indien je suikervrij wilt
- 40 ml water
- 300 ml water
- Indien je alcohol wenst een borrelglaasje cognac, amaretto, licor43 of iets dergelijks.
Instructies
- Vul een pan met dikke bodem met de 340 gr suiker of Zùsto en 40 ml water.
- Laat dit zonder te roeren smelten tot een mooie goudgele karamel.
- Blus het geheel af met de oploskoffie die je een half uurtje hebt laten trekken.
- Kijk uit want dit schuimt en spettert.
- Wees dus voorzichtig want suiker brandt door op je huid.
- Wil je graag een scheutje alcohol erin ?
- Voeg dan een borrelglaasje drank naar keuze toe.
- Dit kan cognac, amaretto, licor43 of iets dergelijks zijn.
- Neem nu de resterende 300 ml water en voeg dit toe aan de koffie/karamel.
- Roer door en schenk dan het extract in 1 of meerdere flesjes.
- Plak er een stikkertje op met de datum en laat het geheel afkoelen voordat je het gaat gebruiken.