Zelf mokka extract maken

Zelf mokka extract maken

Zelf mokka extract maken

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Gesteriliseerde flesjes en dekseltjes

Ingrediënten

  • 75 gram oploskoffie
  • 250 ml water
  • 340 gram suiker of Zùsto indien je suikervrij wilt
  • 40 ml water
  • 300 ml water
  • Indien je alcohol wenst een borrelglaasje cognac, amaretto, licor43 of iets dergelijks.

Instructies

  • Vul een pan met dikke bodem met de 340 gr suiker of Zùsto en 40 ml water.
  • Laat dit zonder te roeren smelten tot een mooie goudgele karamel.
  • Blus het geheel af met de oploskoffie die je een half uurtje hebt laten trekken.
  • Kijk uit want dit schuimt en spettert.
  • Wees dus voorzichtig want suiker brandt door op je huid.
  • Wil je graag een scheutje alcohol erin ?
  • Voeg dan een borrelglaasje drank naar keuze toe.
  • Dit kan cognac, amaretto, licor43 of iets dergelijks zijn.
  • Neem nu de resterende 300 ml water en voeg dit toe aan de koffie/karamel.
  • Roer door en schenk dan het extract in 1 of meerdere flesjes.
  • Plak er een stikkertje op met de datum en laat het geheel afkoelen voordat je het gaat gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept