Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Keukenmachine of mixer met kneedhaken
- Kwastje of keukenpapier
Ingrediënten
- 500 g meel bijv. 250 g bruin meel en 250 g tarwebloem
- 25 g verse gist
- 1 ei
- 200 ml warm water
- 1 afgestreken dessertlepel witte basterdsuiker
- 1 eetlepel olie
- 1 afgestreken eetlepel zout
- 2 volle eetlepels broodverbeteraar te koop bij molenaars
Instructies
- Doe het ei, suiker en olie in een keukenmachine van ongeveer 800 watt.
- Voeg het warme water toe en verkruimel vervolgens de gist erin.
- Laat de machine op een lage stand draaien.
- Voeg geleidelijk het meel toe terwijl de machine blijft draaien.
- Voeg de broodverbeteraar toe en als laatste het zout.
- Laat het deeg ongeveer 5 minuten kneden.
- Vet intussen een broodvorm in met olie.
- Verwarm de oven voor op 50°C en plaats het deeg in de ingevette vorm in het midden van de oven.
- Laat het rijzen tot het deeg ongeveer 4 cm boven de vorm uitkomt (ongeveer 1 uur).
- Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood gedurende 40 minuten gaar.
- Dek het brood na 20 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de korst te bruin wordt.
- Haal het brood uit de oven en dep het lichtjes nat met een kwastje of keukenpapier voor een mooie glanzende korst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit zelfgebakken brood past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g