Zelfgebakken Brood met Bruin Meel

Zelfgebakken Brood met Bruin Meel

Zelfgebakken Brood met Bruin Meel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rijzen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g meel bijv. 250 g bruin meel en 250 g tarwebloem
  • 25 g verse gist
  • 1 ei
  • 200 ml warm water
  • 1 afgestreken dessertlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel olie
  • 1 afgestreken eetlepel zout
  • 2 volle eetlepels broodverbeteraar te koop bij molenaars

Instructies

  • Doe het ei, suiker en olie in een keukenmachine van ongeveer 800 watt.
  • Voeg het warme water toe en verkruimel vervolgens de gist erin.
  • Laat de machine op een lage stand draaien.
  • Voeg geleidelijk het meel toe terwijl de machine blijft draaien.
  • Voeg de broodverbeteraar toe en als laatste het zout.
  • Laat het deeg ongeveer 5 minuten kneden.
  • Vet intussen een broodvorm in met olie.
  • Verwarm de oven voor op 50°C en plaats het deeg in de ingevette vorm in het midden van de oven.
  • Laat het rijzen tot het deeg ongeveer 4 cm boven de vorm uitkomt (ongeveer 1 uur).
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood gedurende 40 minuten gaar.
  • Dek het brood na 20 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de korst te bruin wordt.
  • Haal het brood uit de oven en dep het lichtjes nat met een kwastje of keukenpapier voor een mooie glanzende korst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit zelfgebakken brood past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch