Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenhanddoek
- mes
Ingrediënten
- 2 g zout
- 500 g bloem
- 250 g lauw water
- 20 g gist
- 80 g vetstof boter of zonnebloemolie
Optioneel:
- 1 koffielepel honing
Instructies
- Los de gist op in lauw water.
- Meng de bloem met zout.
- Voeg het opgeloste gistmengsel toe in een kuiltje in de bloem en roer voorzichtig tot alles gemengd is.
- Kneed het deeg goed totdat het niet meer plakt.
- Voeg indien nodig wat bloem toe tijdens het kneden.
- Kneed minstens 10 minuten, totdat het deeg goed droog is en niet meer plakt.
- Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur, bedekt met een keukenhanddoek.
- Druk het deeg nogmaals goed samen en leg het in de gewenste vorm.
- Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen met een handdoek erover.
- Prik twee luchtgaten in het deeg met een mes en bak het in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten.
- Geniet van dit zelfgebakken brood bij je lunch of brunch!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit brood past goed bij een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g