Zelfgemaakt Brood

Een versgebakken, zelfgemaakt brood met een goudbruine korst, geplaatst op een rustieke houten plank. Het brood is rond en ambachtelijk van uiterlijk, met enkele sneetjes die de luchtige en goed gebakken binnenkant tonen. Gepresenteerd in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten, verlicht door zacht natuurlijk licht dat een warme sfeer creëert.

Zelfgemaakt Brood

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rijzen 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 g zout
  • 500 g bloem
  • 250 g lauw water
  • 20 g gist
  • 80 g vetstof boter of zonnebloemolie

Optioneel:

  • 1 koffielepel honing

Instructies

  • Los de gist op in lauw water.
  • Meng de bloem met zout.
  • Voeg het opgeloste gistmengsel toe in een kuiltje in de bloem en roer voorzichtig tot alles gemengd is.
  • Kneed het deeg goed totdat het niet meer plakt.
  • Voeg indien nodig wat bloem toe tijdens het kneden.
  • Kneed minstens 10 minuten, totdat het deeg goed droog is en niet meer plakt.
  • Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur, bedekt met een keukenhanddoek.
  • Druk het deeg nogmaals goed samen en leg het in de gewenste vorm.
  • Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen met een handdoek erover.
  • Prik twee luchtgaten in het deeg met een mes en bak het in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten.
  • Geniet van dit zelfgebakken brood bij je lunch of brunch!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit brood past goed bij een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch