Zelfgemaakt Brood

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rijzen 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 g zout
  • 500 g bloem
  • 250 g lauw water
  • 20 g gist
  • 80 g vetstof boter of zonnebloemolie

Optioneel:

  • 1 koffielepel honing

Instructies

  • Los de gist op in lauw water.
  • Meng de bloem met zout.
  • Voeg het opgeloste gistmengsel toe in een kuiltje in de bloem en roer voorzichtig tot alles gemengd is.
  • Kneed het deeg goed totdat het niet meer plakt.
  • Voeg indien nodig wat bloem toe tijdens het kneden.
  • Kneed minstens 10 minuten, totdat het deeg goed droog is en niet meer plakt.
  • Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur, bedekt met een keukenhanddoek.
  • Druk het deeg nogmaals goed samen en leg het in de gewenste vorm.
  • Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen met een handdoek erover.
  • Prik twee luchtgaten in het deeg met een mes en bak het in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten.
  • Geniet van dit zelfgebakken brood bij je lunch of brunch!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Dit brood past goed bij een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch