Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Schaaf of Stamper,
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 300 g bloem
- 1 ei
- Versgeraspte nootmuskaat
- 100 g geraspte pittige kaas bijv. Grana Padano
Instructies
- Boen de aardappels schoon en kook ze in 20 minuten gaar.
- Giet de aardappels af, pel ze en stamp ze fijn.
- Spreid de aardappelkruimels uit op een werkvlak, bij voorkeur van steen of roestvrij staal, en strooi de bloem eroverheen.
- Meng het ei, een mespuntje nootmuskaat en de helft van de kaas door het aardappelmengsel tot er een samenhangend deeg ontstaat.
- Verdeel het deeg in 6-8 porties en vorm ze tot lange rollen van 1-2 cm dik.
- Snijd de rollen in stukjes om gnocchi te vormen.
- Kook de gnocchi in ruim gezouten water tot ze gaar zijn (zodra ze gaar zijn, komen ze bovendrijven).
- Dit duurt meestal slechts enkele minuten.
- Schep de gekookte gnocchi uit de pan met een schuimspaan.
- Serveer de gnocchi met de rest van de geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de zelfgemaakte aardappelgnocchi met gesmolten boter en fijngesneden verse salie. Dit geeft een heerlijke smaakvolle touch aan het gerecht.
Wijnadvies:
Deze aardappelgnocchi met pittige kaas past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot. De wijn vult de smaken van de gnocchi aan zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g