Zelfgemaakte Aardappelkroketjes
Maak zelf de lekkerste aardappelkroketjes! Deze zelfgemaakte kroketjes, gemaakt van een romige aardappelpuree en knapperig van buiten, zijn het perfecte bijgerecht voor elk diner.
Yield: 4
Calories: 
Equipment
Materials
Instructies
- Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot puree.
 - Verhit de frituurpan tot 170 graden Celsius.
 - Splits de eieren en roer de eidooiers door de melk.
 - Roer dit mengsel door de aardappelpuree samen met de boter, gehakte peterselie, peper, nootmuskaat, zout naar smaak en eventueel aromat naar smaak.
 - Vorm met een lepel bolletjes die iets groter zijn dan een tafeltennisbal.
 - Rol deze bolletjes door het paneermeel en vorm ze vervolgens tot kroketjes van 2 cm dik en 5 cm lang, zonder barstjes.
 - Klop het eiwit los met het water en rol de kroketjes hierdoor, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
 - Rol de kroketjes nogmaals door het paneermeel.
 - Bak de kroketjes lichtbruin in de frituurpan.
 
					