Zelfgemaakte amandelspijs voor de lekkerste baksels
Maak zelf amandelspijs met slechts drie ingrediënten. Perfect als vulling voor gevulde speculaas, kerststol of banketstaaf. Hoe langer je het laat rijpen, hoe beter de smaak!
Ingrediënten
- 125 g amandelen
- 125 g suiker
- 1 ei
Instructies
- Laat de amandelen 1-2 minuten koken en giet ze af in een vergiet.
- Spoel af met koud water en wrijf de bruine vliesjes eraf met een schone theedoek.
- Laat de amandelen goed drogen en maal ze fijn met een amandelmolen of keukenmachine.
- Meng de gemalen amandelen met de suiker, het ei en een snufje zout tot een smeuïge massa.
- Doe het amandelspijs in een afgesloten bakje en laat het minimaal een week in de koelkast rijpen.
- Hoe langer het rijpt, hoe beter de smaak!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik het als vulling voor gevulde speculaas, kerststol of amandelbroodjes.Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Muscat of een glas Amaretto past goed bij baksels met amandelspijs.Voedingswaarden
Calories: 50 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 6 g | Vet: 13 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 21 g