Zelfgemaakte Chocoladevla met Slagroom
Zelfgemaakte chocoladevla met romige slagroom. Een heerlijk en makkelijk te maken dessert.
Ingrediënten
- 1 ½ eetlepel maïzena
- 1 ½ eetlepel suiker
- ½ eetlepel cacao
- 2 deciliter melk
- Slagroom om te garneren
Instructies
- Roer de maïzena, cacao, suiker en 2 eetlepels melk tot een papje.
- Breng de rest van de melk aan de kook.
- Giet de kokende melk bij het cacaomengsel en roer goed.
- Giet het mengsel terug in de pan en blijf roeren tot de vla kookt.
- Zet het vuur uit en laat de vla afkoelen in een bak koud water, af en toe roerend.
- Giet de vla in schaaltjes en garneer met slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Garneer eventueel met chocoladeschaafsel of cacaopoeder.
- Serveer direct na het garneren.
- Zoete rode wijn (bijvoorbeeld Banyuls of Maury): Past goed bij de chocoladevla.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g