Zelfgemaakte Chocoladevla met Slagroom

Een romige kom zelfgemaakte chocoladevla, geserveerd met een toef verse slagroom en een lichte bestuiving van cacaopoeder. De diepe, fluweelzachte chocoladetinten contrasteren prachtig met de luchtige witte slagroom. Naast de kom ligt een vintage lepel en een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond zijn een reep pure chocolade, een schaaltje cacaopoeder en een potje verse room te zien. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de rijke smaken en texturen van dit dessert.

Zelfgemaakte Chocoladevla met Slagroom

Zelfgemaakte chocoladevla met romige slagroom. Een heerlijk en makkelijk te maken dessert.
Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
afkoelen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ½ eetlepel maïzena
  • 1 ½ eetlepel suiker
  • ½ eetlepel cacao
  • 2 deciliter melk
  • Slagroom om te garneren

Instructies

  • Roer de maïzena, cacao, suiker en 2 eetlepels melk tot een papje.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Giet de kokende melk bij het cacaomengsel en roer goed.
  • Giet het mengsel terug in de pan en blijf roeren tot de vla kookt.
  • Zet het vuur uit en laat de vla afkoelen in een bak koud water, af en toe roerend.
  • Giet de vla in schaaltjes en garneer met slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Garneer eventueel met chocoladeschaafsel of cacaopoeder.
  • Serveer direct na het garneren.
Wijnadvies:
  • Zoete rode wijn (bijvoorbeeld Banyuls of Maury): Past goed bij de chocoladevla.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch