Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Chocoladevla met Slagroom
Zelfgemaakte chocoladevla met romige slagroom. Een heerlijk en makkelijk te maken dessert.
Porties:
2
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
afkoelen
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
kom
Bak met koud water
Ingrediënten
▢
1 ½
eetlepel
maïzena
▢
1 ½
eetlepel
suiker
▢
½
eetlepel
cacao
▢
2
deciliter
melk
▢
Slagroom
om te garneren
Instructies
Roer de maïzena, cacao, suiker en 2 eetlepels melk tot een papje.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Giet de kokende melk bij het cacaomengsel en roer goed.
Giet het mengsel terug in de pan en blijf roeren tot de vla kookt.
Zet het vuur uit en laat de vla afkoelen in een bak koud water, af en toe roerend.
Giet de vla in schaaltjes en garneer met slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel met chocoladeschaafsel of cacaopoeder.
Serveer direct na het garneren.
Wijnadvies:
Zoete rode wijn (bijvoorbeeld Banyuls of Maury): Past goed bij de chocoladevla.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch