Zelfgemaakte Clotted Cream

Clotted cream

Zelfgemaakte Clotted Cream

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 beker slagroom 125 ml
  • ½ bak mascarpone ongeveer 125 g

Instructies

  • Klop de slagroom met een mixer lobbig totdat deze wat dikker begint te worden.
  • Voeg de mascarpone geleidelijk toe aan de slagroom terwijl je blijft mixen.
  • Blijf de room mixen totdat deze stijf en glad is geworden.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Clotted cream wordt traditioneel geserveerd met scones en jam, vooral bij afternoon tea.
  • Het heeft een rijke en romige textuur die perfect past bij gebak en desserts.
  • Deze zelfgemaakte versie van clotted cream is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak die lijkt op de authentieke variant.
  • Bewaar de clotted cream in de koelkast tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht