Zelfgemaakte Kaassoufflés met Paneerlaagje

Zelfgemaakte kaassoufflés met een krokant paneerlaagje, geserveerd op een rustieke houten tafel met verse peterselie en een schaaltje dipsaus.

Zelfgemaakte Kaassoufflés met Paneerlaagje

Porties: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram jonge kaas
  • 75 gram paneermeel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Chilisaus optioneel
  • Snuf peper
  • Snuf zout
  • Frituurolie

Instructies

  • Verwarm de friteuse voor op 170 graden Celsius.
  • Snijd de jonge kaas in reepjes (als frietjes) met behulp van een scherp koksmes.
  • Zorg ervoor dat je minimaal twaalf reepjes hebt.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verwijder het papiertje.
  • Leg ze met de bloemkant naar beneden op een snijplank.
  • Snijd de plakken doormidden en iets uitwijkend naar links.
  • Neem twee stukjes kaas en leg ze op het smallere deel van het bladerdeeg.
  • Leg vervolgens een bredere plak bladerdeeg (met de bloemkant naar boven) erbovenop, zodat de plakjes bladerdeeg elkaar precies overlappen.
  • Druk de randen stevig aan met een vork.
  • Doe paneermeel met peper en zout in een ruime schaal en kluts het ei in een andere schaal.
  • Haal de kaassoufflés eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
  • Frituur de kaassoufflés gedurende 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Draai ze halverwege de baktijd om met een vork om gelijkmatig te bakken.
  • Let goed op tijdens het frituren om te voorkomen dat de kaassoufflés openbarsten.
  • Serveer de zelfgemaakte kaassoufflés eventueel met chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige kaasvulling en het knapperige paneerlaagje van de kaassoufflés.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Snack