Zelfgemaakte Kapsalon met Friet en Shoarma uit de Airfryer
Probeer deze heerlijke zelfgemaakte kapsalon, met knapperige friet, sappig shoarmavlees en frisse salade, perfect bereid in de airfryer. Een smaakvolle traktatie voor twee!
Ingrediënten
- 400 g shoarmavlees of kippendij in repen met shoarmakruiden
- Gesneden ijsbergsla naar smaak
- 1 rode ui gesnipperd
- 4 gele cherrytomaatjes
- 4 rode cherrytomaatjes
- Fijn gesneden peterselie naar smaak
- 1 bakje Griekse yoghurt 0%
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 theelepel sambal
- 500 g aardappelen
- 1 eetlepel olie
- 2 plakken kaas
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.
- Laat de frietjes minimaal een half uur in koud water weken.
- Dep de friet droog met een keukendoek.
- Doe de frietjes in een kom, voeg de olie toe en meng goed.
- Verwarm de airfryer voor op 200°C.
- Bak de friet 15 minuten op 190°C (Viva) of 13 minuten op 185°C (XL), schud ze tussendoor een paar keer.
Shoarmavlees bereiden:
- Voeg na 15 minuten het shoarmavlees toe aan de airfryer bij de friet en bak het vlees 10 minuten mee, af en toe omscheppen.
- Als je diepvriesfriet gebruikt, kun je het vlees en de friet samen in één keer 15 minuten bakken op 200°C.
Kapsalon samenstellen:
- Leg de gebakken friet in een vierkant kapsalonbakje en verdeel het shoarmavlees erover.
- Maak van de cherrytomaatjes kleurrijke spiezen.
- Meng de Griekse yoghurt met knoflook en sambal, voeg wat water toe om de saus dunner te maken.
- Leg op het shoarmavlees 2 plakken kaas en leg de spiezen er bovenop.
- Bak alles nog eens 2 minuten in de airfryer op 200°C.
Afwerking:
- Haal de spiezen van de kapsalon en giet de knoflooksaus over het geheel.
- Garneer met ijsbergsla en gesnipperde rode ui.
- Leg de gegrilde spiezen bovenop de salade en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g