Huisgemaakte korianderwodka in een heldere glazen fles, omringd door losse korianderzaadjes en een gevuld glas, gepresenteerd op een lichte houten tafel in een minimalistische en tekstvrije setting.

Zelfgemaakte korianderwodka

Geef je wodka een unieke twist met de warme en kruidige smaak van korianderzaad. Perfect voor cocktails of puur!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Trektijd 1 dag
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Glazen pot met deksel
  • Fijnmazige zeef
  • Trechter
  • Fles voor opslag

Ingrediënten

  • 2 tl korianderzaad geplet
  • 4 ½ dl wodka

Instructies

  • Plet 2 theelepels korianderzaad licht met een vijzel of het platte deel van een mes.
  • Doe het geplette korianderzaad in een glazen pot en voeg 4 1/2 dl wodka toe.
  • Sluit de pot goed af en laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken.
  • Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om de korianderzaadjes te verwijderen.
  • Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de korianderwodka gekoeld in een klein glaasje als aperitief, of gebruik het als smaakmaker in een kruidige cocktail, zoals een Bloody Mary.
Wijnadvies:

Niet van toepassing

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Cocktails
Land van herkomst Rusland