Zelfgemaakte Kruidnootjes met Speculaaskruiden

Zelfgemaakte kruidnootjes met speculaaskruiden, goudbruin gebakken en licht bestoven met kaneel en poedersuiker, geserveerd in een rustieke keramische kom op een houten tafel.

Zelfgemaakte Kruidnootjes met Speculaaskruiden

Maak zelf heerlijke knapperige kruidnootjes met speculaaskruiden! Dit recept is eenvoudig en perfect voor de Sinterklaasperiode.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g basterdsuiker
  • ½ eetlepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels melk
  • Zout indien ongezouten boter wordt gebruikt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Kneed alle ingrediënten tot een stevig deeg.
  • Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de kruidnootjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze afkoelen en geniet van deze kruidige lekkernij!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker om te serveren met warme chocolademelk of bij een kopje thee.
Wijnadvies:
Combineer deze kruidnootjes met een glas zoete dessertwijn of een kruidige glühwein.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g | Zout: 0 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Feestdagen etc Sinterklaas