Zelfgemaakte Mayonaise

Zelfgemaakte Mayonaise

Zelfgemaakte Mayonaise

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 heel ei
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel citroensap of azijn
  • 4 ½ dl olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Extra citroensap naar smaak

Instructies

  • In een keukenmachine laat je 1 heel ei en 2 eidooiers 1 minuut draaien.
  • Voeg tijdens het draaien 1 theelepel mosterd, 1/2 theelepel zout en 1 theelepel citroensap of
  • azijn toe.
  • Terwijl de machine draait, giet je in een dun straaltje 4 1/2 dl (olijf)olie erbij.
  • Ga door tot je een dikke saus krijgt.
  • Breng de mayonaise op smaak met zout, peper en extra citroensap indien gewenst.
  • Proef en voeg naar smaak meer zout, peper of citroensap toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zelfgemaakte mayonaise is klaar om geserveerd te worden! Geniet ervan als dip, op
sandwiches of bij andere gerechten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Feestdagen etc Kerst