Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
Heerlijke zelfgemaakte saucijzenbroodjes met een krokante korst en een pittige gehaktvulling.
Ingrediënten
- Azijn
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- ½ ei
- 350 gram gehakt
- Ketjap manis 2 eetlepels
- Paprikapoeder
- 1 kleine ui
- Water ¼ dl
- Zout
Instructies
- Snijd de boter in blokjes en meng met bloem en zout.
- Voeg water met azijn toe en meng tot een bal.
- Rol uit, vouw op, rol opnieuw uit.
- Pak in folie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Rol opnieuw uit tot een lap van 35 x 10 cm.
- Maak het gehakt aan met kruiden, ui en ei en vorm een worstje.
- Leg het vlees op het deeg, rol op en plak de randen vast met water.
- Leg op een natgemaakt bakblik en bestrijk met ei.
- Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Snijd in stukken van 5 cm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm of koud.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g