Zoervleisch

zoals mijn moeder het vroeger maakte
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg mager runderpoulet of paardenpoulet (paarden is smaakvoller)
  • 2 dl azijn
  • Peper
  • Zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 4 gedroogde Spaanse pepertjes
  • 500 g uien
  • 100 g boter
  • 1 volle eetlepel suiker
  • ½ eetlepel appelstroop
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Instructies

  • Doe het vlees in een kom met 2 dl water, azijn, 1 theelepel zout, ½ theelepel peper,
  • laurierblaadjes, kruidnagels en Spaanse pepertjes.
  • Laat het vlees minimaal 24 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Pel de uien en snipper ze fijn.
  • Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de uien glazig in ongeveer 5 minuten.
  • Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.
  • Zeef 2 dl marinade vocht in een maatbeker; de rest wordt niet gebruikt.
  • Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees in ongeveer 10 minuten bruin.
  • Voeg ui, suiker, appelstroop, ontbijtkoek en de rest van de marinade toe.
  • Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 3 uur zachtjes sudderen totdat het zo gaar is dat het uit elkaar valt.
  • Verwijder de laurierblaadjes.
  • Als de saus te dun is, kun je deze eventueel binden met een maïzenapapje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met zelfgemaakte friet en appelmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees
Land van herkomst Limburg