Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Roer de boter met de suiker, citroenrasp en het ei glad.
Zeef de bloem boven het mengsel en kneed alles tot een deeg.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bedek twee bakplaten met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak dun uit.
Steek bloemvormige koekjes uit van ongeveer 5 cm en leg ze op de bakplaten.
Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 12 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaten.
Maak het glazuur door de gezeefde poedersuiker te mengen met citroensap en kleurstof.
Versier de helft van de koekjes met glazuur en laat dit uitharden.
Bestrijk de overige koekjes met abrikozenconfituur en plaats een geglazuurd koekje bovenop elk koekje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Zoete abrikozenbloempjes