Zoete abrikozenbloempjes

Zoete abrikozenbloempjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram zachte roomboter
  • 60 gram poedersuiker
  • ½ citroen Geraspte schil er van
  • 1 klein ei
  • 175 gram tarwebloem en extra voor het uitrollen
  • 4 eetlepels abrikozenconfituur

Voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • Kleurstof naar keuze

Instructies

  • Roer de boter met de suiker, citroenrasp en het ei glad.
  • Zeef de bloem boven het mengsel en kneed alles tot een deeg.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bedek twee bakplaten met bakpapier.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak dun uit.
  • Steek bloemvormige koekjes uit van ongeveer 5 cm en leg ze op de bakplaten.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 12 minuten.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaten.
  • Maak het glazuur door de gezeefde poedersuiker te mengen met citroensap en kleurstof.
  • Versier de helft van de koekjes met glazuur en laat dit uitharden.
  • Bestrijk de overige koekjes met abrikozenconfituur en plaats een geglazuurd koekje bovenop elk koekje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak
Land van herkomst België