Zoete appel broodwrap met basilicum, gevuld met appelstroop, dunne reepjes Granny Smith appel en verse basilicum, schuin doorgesneden en geserveerd op een kleurrijk bord met verse appelpartjes en basilicumblaadjes.

Zoete Appel Broodwrap met Basilicum

Een unieke zoete broodwrap met frisse appel, basilicum en appelstroop. Perfect voor een snel ontbijt of een lichte lunch!
Porties: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sneetje bruin vloerbrood
  • 1 Granny Smith appel geschild en in dunne reepjes gesneden
  • Halvarine
  • Blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel appelstroop

Instructies

  • Snijd de appel in dunne plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes.
  • Rol het sneetje brood met een deegroller vanaf de onderkant naar boven en ook naar de zijkanten plat.
  • Bestrijk het sneetje brood met halvarine en vervolgens met appelstroop.
  • Verdeel de blaadjes basilicum en de reepjes appel gelijkmatig in de lengte over het brood.
  • Rol het sneetje brood stevig op, beginnend aan de onderkant.
  • Snijd de broodwrap schuin doormidden en verpak de helften strak in huishoudfolie.
  • Serveer direct of bewaar voor later.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveertip:
Serveer met een kopje kruidenthee of een glas verse jus d’orange voor een complete snack of ontbijt.
Wijnadvies:
Een gekoelde witte wijn zoals een Riesling sluit perfect aan bij de zoete en fruitige smaken van deze broodwrap. Voor een non-alcoholische optie is een kopje kruidenthee ideaal.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Lunch / Ontbijt / Wraps
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch