Zoete Biersoep met Rozijnen en Slagroom
Deze traditionele biersoep met rozijnen en slagroom heeft een rijke, zoete smaak en is perfect als hartverwarmend gerecht op koude dagen.
Ingrediƫnten
- 125 g rozijnen
- 4 sneden witbrood
- 500 ml Lindeboom pils
- 1 l water
- 1 el bloem
- 1 ei
- Suiker naar smaak
- Slagroom naar smaak
Instructies
- Week de rozijnen en het verkruimelde witbrood in 1 liter water tot de rozijnen goed gezwollen zijn.
- Voeg het bier en suiker naar smaak toe en breng aan de kook.
- Maak de bloem aan met een eetlepel water en roer dit door de soep om te binden.
- Klop de eidooier los in een kom en meng er een klein beetje hete soep door.
- Voeg, van het vuur af, het eimengsel al kloppend toe aan de soep.
- Roer goed door en laat niet meer koken om schiften te voorkomen.
- Serveer warm en garneer met een scheut slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra verkruimeld witbrood en een snufje kaneel voor een warme, kruidige touch.Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het beste bij een licht en fruitig bier.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 5 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 22 g