Zoete Kwarkflapjes met Warme Bosvruchtensaus

Zoete Kwarkflapjes met Warme Bosvruchtensaus

Zoete Kwarkflapjes met Warme Bosvruchtensaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 450 gram kwark
  • 40 gram boter
  • ½ theelepel kaneel
  • potje bosvruchtenjam

Instructies

Voorbereiding van het beslag:

  • Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de eieren, de suiker, de vanillesuiker en de kwark.
  • Roer dit goed door elkaar tot een glad beslag.

Bakken van de kwarkflapjes:

  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep met een lepel 4-5 hoopjes beslag in de pan om kleine flapjes te vormen.
  • Bak de flapjes totdat de onderkant goudbruin is.
  • Draai ze voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant goudbruin.

Bereiding van de warme bosvruchtensaus:

  • Terwijl de flapjes bakken, verwarm je de bosvruchtenjam met de kaneel in een steelpan op laag vuur.
  • Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.

Serveren:

  • Serveer de warme kwarkflapjes op een bord en schenk de warme bosvruchtensaus eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit zoete dessert past een glas Moscato d'Asti, een lichte, zoete en licht mousserende wijn uit Italië, perfect. De fruitige tonen van de wijn complementeren de bosvruchtensaus en maken de ervaring compleet.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm