Zoete soja varkensstoof met mie en wokgroenten

Zoete soja varkensstoof met mie en wokgroenten

Een kruidige en zoete varkensstoof met zachte mie en knapperige groenten, perfect in balans met frisse atjar.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g boemboe voor zoete soja varkensstoof
  • 500 g varkensstoofvlees
  • 400 g mie-nestjes
  • 3 eetlepels oosterse roerbakolie
  • 400 g Chinese groentemix
  • 125 g taugé
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 350 g atjar tjampoer
  • 200 ml water
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Breng in een braadpan de boemboe met 200 ml water aan de kook.
  • Voeg het varkensstoofvlees toe en breng opnieuw aan de kook.
  • Laat onafgedekt 45 minuten zacht sudderen tot het vlees mals is.
  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de groentemix 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de taugé en ketjap manis toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Meng de gekookte mie door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de zoete soja varkensstoof met de mie en atjar tjampoer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met gesneden bosui en sesamzaadjes voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals Riesling past goed bij de zoete en hartige tonen van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 40 g | Vet: 18 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Roerbakken / Wokken / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden