Zoete Strudel met Peer en Druiven in Rasterdeeg
Deze zoete strudel gevuld met sappige peren, druiven en appels, omhuld in een prachtig raster van bladerdeeg, is een heerlijke traktatie. Perfect als dessert of bij de koffie!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 3 appels geschild, schoongemaakt en in partjes gesneden
- 3 peren geschild, schoongemaakt en in partjes gesneden
- 100 g druiven gehalveerd
- 50 g suiker
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Bereid het bladerdeeg voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vermeng het fruit met de kristalsuiker en laat het mengsel even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
- Verhit het fruit 5-6 minuten in een pan en laat het daarna afkoelen.
- Rol het bladerdeeg uit op het meegeleverde bakpapier en snijd ca.
- 10 cm brede deegrepen af in de lengte van het deeg.
- Gebruik een rasterroller om over de smalle repen deeg te rollen.
- Als je geen rasterroller hebt, kun je het deeg in smalle stroken snijden en deze als een rooster over de vulling leggen.
- Leg de voorbereide vulling op het brede stuk deeg, waarbij je 2-3 cm van de rand vrijlaat.
- Bestrijk de randen met het losgeklopte ei.
- Rek het rasterdeel van het deeg een beetje uit en leg het over de vulling.
- Druk de randen goed aan.
- Leg de strudel op een bakplaat met bakpapier, bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak de strudel in het midden van de oven gedurende ca.
- 25 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
mocht u niet de beschikking hebben over een rasterroller, snijd dan het deeg in smalle strepen van ca. ½ cm en leg deze als een rooster over de vulling.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een lichte, mousserende wijn.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 4 g | Vet: 16 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 25 g