Zoete Surinaamse babi ketjap met groenten

Zoete Surinaamse babi ketjap met groenten

Een heerlijke Surinaamse klassieker met zoet-hartige babi ketjap, knapperige groenten en een smaakvolle woksaus. Perfect met rijst of zuurgoed!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kleine prei of 100 gram doperwten
  • 1 winterwortel
  • 2 eetlepels olie
  • 200 ml water
  • 400 gram varkensvlees
  • 1 zakje Faja Lobi Babi Ketjap Trafasie 80 gram

Instructies

  • Verhit de olie in een wok of koekenpan.
  • Fruit de inhoud van het zakje Babi Ketjap Trafasie lichtbruin in de olie.
  • Snijd het varkensvlees in stukjes.
  • Voeg het varkensvlees en het water toe aan de pan.
  • Schil en snijd de winterwortel in plakjes of reepjes.
  • Voeg de wortel en de doperwten of gesneden prei toe.
  • Roerbak het geheel enkele minuten.
  • Laat het gerecht sudderen tot het vlees gaar is en de saus de gewenste dikte heeft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met witte rijst en garneer met Suri-Mix Trafasie of Frietie Trafasie. Heerlijk met een portie zuurgoed erbij.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals Riesling of een rosé met tropisch fruitaroma.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 27 g | Vet: 25 g | Zout: 2.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Suriname
Jaargetijde: Alle Jaargetijden