Zoetzure Groenten met Ananas

Zoetzure Groenten met Ananas

Maak je maaltijd compleet met deze zoetzure groenten met ananas. De combinatie van knoflook, ui en ananas zorgt voor een verrassend frisse en smakelijke toevoeging aan je maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojaolie
  • 4 tenen knoflook ongepeld, geplet en gehakt
  • 1 ui in ringen
  • 20 g bloemkool in zeer kleine roosjes
  • ½ wortel geschild en in 3 cm lange reepjes
  • 2-4 mini-maïskolfjes halveren in de lengte en overdwars
  • ½ komkommer in blokjes van 3 cm
  • 6 peulen schoongemaakt en gehalveerd
  • 50 g ananas stukjes
  • 1 tomaat in 8 stukjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar en zet ze aan de kant.
  • Verhit de sojaolie in een wok op een matig vuur en fruit de knoflook tot deze begint te geuren.
  • Voeg de ui toe en schep alles om.
  • Voeg de bloemkool, wortel, komkommer, mini-maïs en peulen toe en roerbak alles 2 minuten.
  • Voeg de ananas, tomaat en de saus toe en roerbak nog 2 minuten, of tot de groenten gaar zijn.
  • Serveer heet.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, om de zoetzure smaken te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 1 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick