Zoetzure saus met ananas en gember
Deze Chinese zoetzure saus met ananas en gember is perfect voor bij allerlei oriëntaalse gerechten. Makkelijk te maken en vol smaak!
Equipment
- Roerlepel
Ingrediënten
- 1 dl water
- 2 el maïzena
- 2 el water extra
- 2 el ketjap
- 5 bolletjes gember
- 5 el keukenstroop
- 1 klein blikje ananas
- 4 el azijn
Instructies
- Smelt de keukenstroop op een zacht vuurtje.
- Voeg de azijn, ketjap, water en het sap van het blikje ananas toe.
- Meng 2 el water met de maïzena tot een glad papje en voeg dit toe aan de saus.
- Breng de saus aan de kook.
- Snijd de gember fijn en voeg deze samen met de ananasstukjes toe aan de saus.
- Laat de saus enkele minuten doorkoken tot hij dikker wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze saus bij gerechten zoals gefrituurde kip of loempia's voor een heerlijk zoetzure smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoetzure smaak van de saus.
Voedingswaarden
Calories: 50 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 11 g