Zoetzure saus met ananas en gember

Zoetzure saus met ananas en gember - Receptenplein.nl

Zoetzure saus met ananas en gember

Deze Chinese zoetzure saus met ananas en gember is perfect voor bij allerlei oriëntaalse gerechten. Makkelijk te maken en vol smaak!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl water
  • 2 el maïzena
  • 2 el water extra
  • 2 el ketjap
  • 5 bolletjes gember
  • 5 el keukenstroop
  • 1 klein blikje ananas
  • 4 el azijn

Instructies

  • Smelt de keukenstroop op een zacht vuurtje.
  • Voeg de azijn, ketjap, water en het sap van het blikje ananas toe.
  • Meng 2 el water met de maïzena tot een glad papje en voeg dit toe aan de saus.
  • Breng de saus aan de kook.
  • Snijd de gember fijn en voeg deze samen met de ananasstukjes toe aan de saus.
  • Laat de saus enkele minuten doorkoken tot hij dikker wordt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze saus bij gerechten zoals gefrituurde kip of loempia's voor een heerlijk zoetzure smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoetzure smaak van de saus.

Voedingswaarden

Calories: 50 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 11 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Dranken / Saus
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch