Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 350 gram varkenshaas in grove stukken gesneden
- 3 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 prei in ringen gesneden
- 1 ui gesnipperd
- ½ paprika in stukken gesneden
- 1 stukje gemberwortel of 1 eetlepel uit een potje Go-Tan
- 1 eetlepel(s) goela djawa of bruine suiker
- ½ eetlepel(s) sereh uit een potje Go-Tan
- flinke scheuten ketchup – BBQsaus – poestasaus of iets dergelijks
- maïzena om te binden
- 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak
- zout
- margarine om te bakken
Instructies
- Verhit de margarine en bak daarin het varkensvlees (ik gebruikte zelf hamlappen, maar ik denk dat varkenshaas lekkerder is) rosé.
- Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.
- Bak in de achtergebleven margarine de ui, knoflook, prei en paprika en voeg de gemberwortel, suiker, sereh, ketchup, sambal en zout toe.
- Wok de groenten bijna gaar en voeg tot slot het vlees toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij witte rijst