Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

Ik vond dit lekkerder dan van de Chinees.
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 gram varkenshaas in grove stukken gesneden
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • ½ paprika in stukken gesneden
  • 1 stukje gemberwortel of 1 eetlepel uit een potje Go-Tan
  • 1 eetlepel(s) goela djawa of bruine suiker
  • ½ eetlepel(s) sereh uit een potje Go-Tan
  • flinke scheuten ketchup – BBQsaus – poestasaus of iets dergelijks
  • maïzena om te binden
  • 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak
  • zout
  • margarine om te bakken

Instructies

  • Verhit de margarine en bak daarin het varkensvlees (ik gebruikte zelf hamlappen, maar ik denk dat varkenshaas lekkerder is) rosé.
  • Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.
  • Bak in de achtergebleven margarine de ui, knoflook, prei en paprika en voeg de gemberwortel, suiker, sereh, ketchup, sambal en zout toe.
  • Wok de groenten bijna gaar en voeg tot slot het vlees toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij witte rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië